fbpx

Over Yoyo

Yoyo


“Eerst wist ik echt niet wie ik was
en was volmaakt tevree
Toen kwam de taal, ik kreeg een naam
daar deed ik het dus mee

En nog wat later werd ik ‘ik’
wat anders was dan ‘jij;’

Met eigenschappen, goed en slecht
en meningen erbij.

Nu weet ik wéér niet wie ik ben
ik zie mij overal!

In duizend spiegels om mij heen
ik ben een toverbal.”

Sinds de scheiding van haar ouders toen zij zes was werd Yoyo gedreven door één groot verlangen: schijnbaar onverzoenbare tegendelen tot elkaar brengen. Dit verlangen bracht haar tot de schilderkunst, die voor haar een effectieve vorm van zelftherapie bleek te zijn, en vervolgens bij haar spirituele leermeester Osho, door wie zij in 1979 werd ingewijd tot sannyasin (‘hij/zij die alleen gaat).

Daarna begon zij naast haar kunstenaarschap met mensen te werken die via verschillende vormen van creatieve expressie meer inzicht in zichzelf wilden krijgen. Ook voltooide zij een studie in structureel lichaamswerk en emotionele integratie en maakte spirituele reizen naar India. In 1990 met een eigen praktijk voor heelwording, ‘t Laborint. De negentiger jaren stonden  in het teken van de Avatar mindshift trainingen die zij volgde bij Star’s Edge in Florida – en het werken met groepen, waarin zij het geleerde kon toepassen.

Geïnspireerd door haar ervaringen met Tantra, Zen, de Tao en Non-dualiteit richtte zij rond de eeuwwisseling in Arnhem een centrum voor Levenskunst op, waarin zij haar kennis en inzichten deelt met zoekers naar Essentie.

Haar lijfspreuk is: “‘t Is allemaal één pot God”.