2018-02-17 Phils

ZATERDAG 17 JANUARI  

 

Vandaag heb ik weer zin om  mijn dag te beginnen met wat Yoyoyoga en een paar baantjes zwemmen. Rond half tien zit ik fris en fruitig aan het ontbijt: pannenkoekjes deze keer, met rietsuikersiroop, watermeloen en banaan. Ik heb nog een leuk gesprekje met Marijke en Neemo, die vanavond terugreizen naar Vietnam, en word van harte uitgenodigd om ze te komen bezoeken in Haiphong, niet ver van Hanoi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na overleg met Karen, manager Jen en één van de gasten, Ann, die hem gisteren gedaan heeft, besluit ik af te zien van de Underground River Tour. Het is heen en terug drie uur rijden, langs allemaal hotels om passagiers op te halen, en met alle toeristen rond Valentijn en het Chinese nieuwjaar is het zo druk, dat je uren  moet wachten, twee keer zoveel betaald als normaal en de hele vaart (van slechts in een half uur) in een bootfile zit met ongeduldige stuurlui.

 

 

 

 

 

 

 

Dit wereldwonder ga ik dus missen…

Maar het geeft me wel de ruimte om deze dagen de proefversie van het nieuwe Apple video-editing pakket Filmora te gaan uitproberen, dat veel mogelijkheden heeft en toch een stuk simpeler en gebruiksvriendelijker is dan iMovie, Adobe Premiere Pro of Final cut Pro.

De wifi doet het vandaag redelijk goed en dus voeg ik eerst weer wat plaatjes toe aan mijn blog.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het overwinnen van enige weerstand vanwege de veelheid van onbekend materiaal voor mijn neus, krijg ik de smaak te pakken en al gauw verdwijn ik uit de tijd – als een kind in de speeltuin. De dag is voorij voordat ik het weet en ik heb nu uitgevonden hoe je een titel aan een filmpje toevoegt en een aftiteling aan het eind, slechte of te lange stukjes er uit kunt knippen en het geluid kunt bewerken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Morgen ga ik kijken hoe je foto’s en filmfragmenten kunt inlassen, muziek of commentaar  kunt toevoegen en vanuit het programma nieuwe opnamen kunt maken. de volgende stap is het format aanpassen en rechtstreeks uploaden naar Youtube, Vimeo, Facebook en andere social media.

En dinsdagavond, als de grootste touritendrukte voorbij is, ga ikmisschien wel een firefly watch van drie uur doen op de rivier…

Al met al is het intussentoch weer half tween geworden…
Tijd om me weer even uit te strekken…