2018-02-08 Bali

DONDERDAG 8 FEBRUARI 

Nadat op 4 februari in de loop van de middag de laatsten van de ruim 100 gasten van de verjaardagsparty zijn vertrokken is de rust op Pantai Mas neergedaald.

 

 

 

 

 

Tijd om te connecten met Dewi, die hier sinds de dood van Evert naast haar moederschap de tent runt

en Dimas opvangt als hij thuiskomt van zijn pendeldiensten en zijn enerverende werkzaamheden als rechterhand en (vuile-)klusjesopknapper van een man die een miljoenenbedrijf heeft in grootmaterieel voor de wegenbouw. Het gaat haar goed af, mede dankzij de toegewijde staf van vijf man/vrouw personeel.

 

 

We hebben hier wat meer zon dan in Lombok en het regent niet elke nacht. De combinatie van zee en zwembadje is ideaal voor de nodige beweging.

 

 

 

 

 

Ook ben ik weer begonnen met mijn yoyoyoga-oefeningen ’s ochtends in bed. Verder heb ik nog geen behoefte gevoeld om me buiten het resort te begeven. Alleen gisteren zijn we met de hele familie wat inkopen gaan doen bij het plaatselijke warenhuis Krisna. Héééél veel leuke huisvlijtjes en verleidelijk hebbedingetjes. Ik heb me weten te beperken… :-).

Mijn enige Intensive-deelneemster, met wie ik vier dagen individueel ga werken, zou 4 januari ’s nachts aankomen. Dus ik had mijn wekkertje op 24.30 uur gezet om haar te verwelkomen. Toen ze er om 02.00 uur nog niet was begon ik mij een beetje ongerust te maken: die lange rit van 3 à 4 uur, langs smalle, deels door de zware regens weggeslagen wegen met scherpe s-bochten door bergen in de nacht, met als chauffeur Dimas, die de laatste tijd onder grote druk leeft en de afgelopen dagen maar weinig slaap heeft gehad…

Dus ik stond maar eens op om wat rond te wandelen. En kijk, daar stond op de parkeerplaats de fourwheeldrive van Dimas, die haar zou ophalen. Het bleek dat ze al om 24.00 uur waren aangekomen en ze lag dus al lang en breed in bed (wilde mij niet wakker maken)…

Nou, nu kon ik zelf ook gerust verder slapen.

Inmiddels is het de derde dag van onze innerlijke reis. De afgelopen dagen heb ik in etappes de (heftige en soms adembenemende) verhalen over haar leven(s) te horen gekregen. De mensheid in al zijn aspecten, hoog en laag, mooi en lelijk, kwam voorbij.

Niettemin kwam er gisteren bij de Esbima-sessie nog wel het een en ander naar boven. En vanmiddag hadden we een indrukwekkende Bohemi-sessie van 4 uur, waarin ook flink wat oud zeer kon worden opgeruimd.

Na afloop een late lunch… Héérlijke gado-gado

 

 

 

 

 

En een welverdiende siësta….

 

 

 

 

 

Intussen is er in de eetzaal een nieuwe router geplaatst, dus ik heb weer internetverbinding! Af en toe gaat-ie als een speer, en dan is-ie ineens weer supertraag… Maar met geduld en doorzettingsvermogen krijg ik toch wat foto’tjes van mijn smartphone via mijn macbook in mijn blog :-).

Dimas,  had gisteren een vrije dag, want het was zijn (spirituele) Bali-birthday. Wel moest hij voor zijn baas per telefoon nog iemand ontslaan die betrapt was op corruptie. Daar zag hij wel tegen op.

Ik heb hem de hele dag niet gezien; vermoedelijk heeft hij wat slaap ingehaald. Vandaag was hij al vroeg weer aan het werk en vanavond haalt hij één van de twee yoga teachers op die hier vanaf 10 februari een workshop geven.