2018-01-23 Bali

DINSDAG/WOENSDAG 23 JANUARI

 

Frans en Martini, de vrienden uit Denpasar, wachten mij op in de luchthaven. Bij hen blijf ik twee nachten slapen en kan ik heerlijk even bijkomen van de reis.

Frans gaat meteen door om op de scooter een andere vriendin naar Ubud te rijden.

Met Martini stap ik in de auto van een bevriende taxichauffeur, die ons in een half uur naar hun knusse huisje in de buitenwijken rijdt.

Na een kopje thee en een douche strek ik mij dankbaar uit op de brede matras in het logeerkamertje en lig een paar uur in coma totdat Frans ’s avonds terug is uit Ubud.

Martini heeft al een lekker hapje klaar met een biertje erbij – en dan is het uitgebreid verhalen uitwisselen… En vroeg naar bed, want ik kan nog wel wat slaap gebruiken en Frans is ook afgepeigerd van een vermoeiende heen- en terugrit van in totaal vier uur, op de terugweg in het donker door de stromende regen langs wegen vol kuilen.

 

24 JANUARI

Als we de volgende ochtend zijn uitgeslapen hebben Frans en ik de hele dag om nog verder bij te praten (Martini is naar haar werk. Ze is accountmanager bij een grote zaak voor badkamerinterieurs).

We zijn lang bezig om bij een telefoonkiosk voor elkaar te krijgen dat ik internet heb op mijn mobiele telefoon. Uiteindelijk neem ik een lokale card voor telefoon en internet, met een eigen nummer, en voor mijn sd-kaart van Vodafone koop ik een los telefoontje, waarmee ik onder mijn eigen mobiele nummer te bereiken ben.

Daarna weet Frans een tent waar we gezellig samen kunnen lunchen.

Na afloop een heerlijke siësta totdat Martini thuis komt.

’s Avonds neem ik de twee mee uit eten naar hun lievelingsrestaurantje.