Lezingen, seminars en trainingen kunnen in overleg worden georganiseerd en afgestemd op relevante thema’s die moeten worden belicht. Steeds wordt gezocht naar manieren waarop het menselijk potentieel optimaal kan worden aangesproken en factoren die vruchtbare samenwerking belemmeren kunnen worden weggenomen.

Lezingen kenmerken zich door een spontane dynamische interactie tussen spreker en publiek. In de seminars en trainingen wordt gestreefd naar authenticiteit en uitdagende interactie.

Thema’s kunnen zijn:

  • Aandacht Om optimaal te kunnen functioneren is het cruciaal dat wij met onze aandacht volledig in het hier-en-nu kunnen zijn. Veelal wordt onze aandacht zonder dat wij dat willen in beslag genomen door gedachten en gevoelens die te maken hebben met het verleden of de toekomst. Meester worden over je aandacht is een kunst die het waard is om te worden beoefend.
  • Stresshantering Enige mate van stress kan een positieve uitwerking hebben op onze prestaties. Als stress echter chronisch wordt, dat wil zeggen dat wij na de nodige inspanning niet meer tot een 0-punt kunnen ontspannen, werkt hij contra-productief en liggen lichamelijke klachten en burn-out op de loer. Daarom is het van belang verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor een goede balang tussen inspanning en ontspanning. Hierbij spelen de ademhaling en lichaamsbewustzijn (alert zijn op de signalen die ons lijf ons geeft) een belangrijke rol.
  • Effectieve communicatie (wat verraden je lichaamshouding, je onwillekeurige bewegingen en je stem), omgaan met emoties, talentontwikkeling, humor en de kracht van aanwezigheid;