Osho Zomerfestival

“BE A LIGHT UNTO YOURSELF”- OSHO

 

Tijd en Plaats

Op 17 en 18 augustus is in de White Cloud ashram Nieuw-Scheemda (Groningen) het Osho Zomerfestival.
Gastvrouw en gastheer Nirad en Jagran verzorgen een weekend vol Life, Love en Laughter, waarin je de vreugde kunt ervaren van Osho’s inspiratie, met  mensen die hem nog zelf hebben meegemaakt.

Yoyo is één van de workshopgevers.

Investering:

Zaterdag € 75 / zondag € 65 / weekend € 125, inclusief maaltijden, koffie en thee.

Mocht je de kriebels krijgen om dit feest mee te maken, grijp de telefoon en bel 0598-446406 of stuur een mail naar [email protected]

 

 

Hieros Gamos Festival

Yoyo zal dit jaar van 19 t/m 23 juni bijdragen aan het Hieros Gamos (Heilige Huwelijk ) Festival in Zeewolde als workshopbegeleidster en hoedster.

Het thema van haar workshops is ‘Extase’, en ze geven een voorproefje van de gelijknamige retraite op Samos, van 18-26 oktober.

Extase (Oudgrieks: ékstasis; betekenis: ‘buiten jezelf’) is een staat van verrukking waarin je – bij vol bewustzijn – zó opgaat in het moment, dat je loskomt van je ‘persona’: het masker dat je draagt vanuit je geconditioneerde persoonlijke verhaal. Je vergeet wie je bent, wat je bent en waar je bent en ‘verdwijnt’ in iets wat groter is dan jij. Tijd bestaat niet meer. Dit zijn de momenten waarop je je verheft uit het ‘gehannes’ van de dualiteit en je plotseling verbonden voelt met alles en iedereen. Dit is de gemoedstoestand waarin de ware betekenis van liefde tot je doordringt. In deze workshop ontdek je dat het ons geboorterecht is. En dat we geen pilletjes nodig hebben om de gelukzaligheid van universele liefde (de ‘Unio Mystica’) te beleven.

Tickets voor het Festival, dat gaat over het verbinden van het mannelijke en het vrouwelijke in jezelf, kun je hier bestellen.

 

8-Daagse Samos retraite

 

Dit jaar vieren wij het 25-jarig bestaan van de school voor Levenskunst met een retraite op Samos, het groenste eiland van de Griekse archipel.

De locatie

Al die 25 jaar is Villa Eva onze favoriete locatie geweest, vanwege de prachtige ligging pal aan de azuurblauwe Egeïsche Zee, de warme band met onze gastheer en gastvrouw Stelios en Ellina, de  groepsruimte, de jacuzzi en de bijzondere sfeer van dit historische eiland, waar de filosoof en wiskundige Pythagoras (uitvinder van de stelling ‘a kwadraat + b kwadraat is c kwadraat’) is geboren en getogen.

Helaas heeft onze dierbare vriend Stelios inmiddels het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Maar zijn zoon Anastasios en vrouw Ellina hebben – na een periode van rouw en heroriëntatie – met grote toewijding zijn werk voortgezet onder de nieuwe naam Ocea (die Stelios vlak voor zijn dood had uitgekozen).

Het thema

Extase (Oudgrieks ékstasis’: buiten jezelf’) is een staat van verrukking waarin je zó opgaat in het NU dat je loskomt van je ‘persona’: het masker dat je draagt van je (geconditioneerde) persoonlijke verhaal. Je vergeet wie je bent, wat je bent en waar je bent en verdwijnt in iets dat groter is dan jij. Dit zijn de momenten waarop je uitstijgt boven het geharrewar van de dualiteit en je je plotseling verbonden voelt met alles en iedereen. Dit is de gemoedstoestand waarin de ware betekenis van liefde tot je doordringt. In deze retraite zul je ontdekken dat deze gemoedstoestand ons geboorterecht is.

Het programma

Mindfulness en meditatie spelen een belangrijke rol in deze retraite. ’s Ochtends na het ontbijt en ’s avonds vóór het diner is er een open uitwisseling van ervaringen, gevoelens en gedachten.

Daarnaast wordt er steeds ‘gewerkt’ met dat wat zich aandient in de groep en bij de deelnemers. Daarbij kan gebruik  worden gemaakt van o.a. yoga, dans, verbale en non-verbale interactie, rollenspel, nurturing touch, emotionele integratie, mind-shifting en verschillende vormen van meditatie.

De lunchpauzes geven voldoende gelegenheid om uit te rusten, het eiland te verkennen of van de zee te genieten (de gemiddelde temperatuur in oktober is 21,6 graden, met 8 uur zon per dag, maar het zeewater is rond deze tijd nog steeds zo’n 23 graden).

Eén dag is vrij in te vullen.

Investering

Deelnamekosten: € 500 (exclusief accommodatie en vervoer.) Je regelt je eigen vlucht en geeft je voorkeur aan voor een 1-, 2-, 3- of 4-persoons studio (het ontbijt is inbegrepen en alle studio’s zijn uitgerust met een kitchenette, dus je kunt als je wilt je eigen potje koken.

Informatie en inschrijving

E-mail [email protected] of bel 06-22492501.

Madeira retreat ‘Leef Nu!’

RETRAITE ‘LEEF NU!’

Deze 8-daagse retraite van 13-20 februari vindt plaats in Quinta Splendida (Wellness & Botinacal garden) op Madeira, waar in februari al bloemen bloeien en de temperatuur tussen de overdag rond de 19 graden is.

De focus is op wat ons kan helpen meer zonder (zelf)00rdeel aanwezig te zijn in het moment.
Dit gebeurt vooral via diepe ontspanning en meditatie. Daarnaast zijn er dagelijks kringgesprekken en werken we met o.a. rollenspel, tender loving touch, emotionele integratie en mind-shifting. Er is ook ruimte voor niets doen, zwemmen en genieten van het natuurschoon dat dit heerlijke oord en het ‘Bloemeneiland’ ons te bieden hebben..

Deelname all-in: plusminus € 1.500 (afhankelijk van vliegtarieven en accommodatiekeuze).

Informatie : [email protected] of bel 06-22492501.