Open je Hart

Een weekend waarin je ontdekt dat je hart veel groter is dan je denkt.
En dat liefde alleen maar kan stromen als je de deur naar je hart wijd open durft te gooien.

We gaan onderzoeken hoe het komt dat veel mensen die deur angstvallig op een kiertje houden.
En hoe daar verandering in kan komen.

Deelname: € 180,- inclusief koffie, thee, fruit en lunch.
Overnachtig van zaterdag op zondag is mogelijk: € 40,- inclusief ontbijt.

Informatie en inschrijving: [email protected].

 

P.S.: Deze workshop is tevens een kennismaking met het Flowering traject voor bewustwording, zelfbevrijding en creatitvieit,(8 maandelijkse weekenden) ,dat op vrijdag 20 september om 20.00 uur begint .

 

 

 

 

 

De Kunst van Gelukkig zijn

Een dagworkshop van 10.00-18.00 uur

Wij zoeken allemaal naar geluk. Alleen zoeken wij het doorgaans bij mensen en dingen of op plekken waar het misschien tijdelijk, maar niet permanent te vinden is.

In deze workshop ontdek je hoe dat komt en wat je daaraan kunt doen.

Deelname: € 100,- inclusief koffie, thee, fruit, lunch en en afscheidsdrankje bij de evaluatie.
Overnachting van zaterdag op zondag is mogelijk: € 40,- inclusief ontbijt.

Informatie en inschrijving via [email protected] of bel 06-22492501

8-Daagse Samos retraite

 

Dit jaar vieren wij het 25-jarig bestaan van de school voor Levenskunst met een retraite op Samos, het groenste eiland van de Griekse archipel.

De locatie

Al die 25 jaar is Villa Eva onze favoriete locatie geweest, vanwege de prachtige ligging pal aan de azuurblauwe Egeïsche Zee, de warme band met onze gastheer en gastvrouw Stelios en Ellina, de  groepsruimte, de jacuzzi en de bijzondere sfeer van dit historische eiland, waar de filosoof en wiskundige Pythagoras (uitvinder van de stelling ‘a kwadraat + b kwadraat is c kwadraat’) is geboren en getogen.

Helaas heeft onze dierbare vriend Stelios inmiddels het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Maar zijn zoon Anastasios en vrouw Ellina hebben – na een periode van rouw en heroriëntatie – met grote toewijding zijn werk voortgezet onder de nieuwe naam Ocea (die Stelios vlak voor zijn dood had uitgekozen).

Het thema

Extase (Oudgrieks ékstasis’: buiten jezelf’) is een staat van verrukking waarin je zó opgaat in het NU dat je loskomt van je ‘persona’: het masker dat je draagt van je (geconditioneerde) persoonlijke verhaal. Je vergeet wie je bent, wat je bent en waar je bent en verdwijnt in iets dat groter is dan jij. Dit zijn de momenten waarop je uitstijgt boven het geharrewar van de dualiteit en je je plotseling verbonden voelt met alles en iedereen. Dit is de gemoedstoestand waarin de ware betekenis van liefde tot je doordringt. In deze retraite zul je ontdekken dat deze gemoedstoestand ons geboorterecht is.

Het programma

Mindfulness en meditatie spelen een belangrijke rol in deze retraite. ’s Ochtends na het ontbijt en ’s avonds vóór het diner is er een open uitwisseling van ervaringen, gevoelens en gedachten.

Daarnaast wordt er steeds ‘gewerkt’ met dat wat zich aandient in de groep en bij de deelnemers. Daarbij kan gebruik  worden gemaakt van o.a. yoga, dans, verbale en non-verbale interactie, rollenspel, nurturing touch, emotionele integratie, mind-shifting en verschillende vormen van meditatie.

De lunchpauzes geven voldoende gelegenheid om uit te rusten, het eiland te verkennen of van de zee te genieten (de gemiddelde temperatuur in oktober is 21,6 graden, met 8 uur zon per dag, maar het zeewater is rond deze tijd nog steeds zo’n 23 graden).

Eén dag is vrij in te vullen.

Investering

Deelnamekosten: € 500 (exclusief accommodatie en vervoer.) Je regelt je eigen vlucht en geeft je voorkeur aan voor een 1-, 2-, 3- of 4-persoons studio (het ontbijt is inbegrepen en alle studio’s zijn uitgerust met een kitchenette, dus je kunt als je wilt je eigen potje koken.

Informatie en inschrijving

E-mail [email protected] of bel 06-22492501.

‘Nu of Nooit’

Een dagworkshop  voor wie (eindelijk) wil gaan voor zijn/haar passie.
Zondag 10 september van. 10.00-18.00 uur in ’t Laborint in Ar nhem

Velen van ons hebben de neiging om dat wat we werkelijk willen voor ons uit te schuiven: “Dat komt nog wel. Eerst nog even dit, dan nog even dat en dan… – of:  “Dat kan pas als de kinderen uit huis zijn.” Vergetend dat elke dag onze laatste kan zijn.

Ook komt het voor dat we weliswaar weten dat er iets in ons leven moet veranderen, maar bang zijn voor wat we wellicht los moeten laten of tegen zullen komen als we op (zelf)onderzoek gaan. “Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt.” En er huizen in ons vaak enge onverwerkte zaken en schaduwen die aan het licht zouden kunnen komen…

In deze dagworkshop gaan we het verlangen naar en de angst voor onze diepste passie onder de loep nemen. En vangen we glimpjes op van de wonderen die gebeuren als we besluiten om spontaan de weg van ons hart te volgen.

Deelname € 100,- inclusief koffie, thee, lunch en een drankje na.
Info: [email protected] of bel 06-22492501.

Je kunt je inschrijven en betalen via onderstaand formulier:

 • Voer een getal groter dan of gelijk aan 1 in.
 • 0,00 €
 • Hidden
 • Hidden
  DD dash MM dash JJJJ

 

 

 

 

 

 

Flowers only

Een warm weerzien.

We vieren onszelf, elkaar, het leven en de lieve late lente.
Bij mooi weer een ‘rondje’ in de tuin en wandeling naar het Sonsbeekpark.

Deelname: € 95.

 

 

 

 

 

 

 

Workshop Wake-Up!

EEN INTRODUCTIEWORKSHOP ‘FLOWERING’ OP ZONDAG 8 JANUARI VAN 10.00-17.00 UUR

Een  verhelderende en inspirerende dag, waarin je ontdekt wat het Flowering traject voor Zelfexploratie voor je kan betekenen. Zie: Curriculum Flowering traject 1e cyclus update 2023.

Deelname € 90,- inclusief koffie, thee en lunch.

’t Laborint
Oost-Peterstraat 25 Arnhem
Info en boeking: [email protected] of bel 06-22492501

Start Flowering traject

12 T/m 14 februari:  eerste (vrijblijvende) Flowering cyclus

Vrijdag 12 januari om 20.00 start de eerste cyclus van het nieuwe Flowering traject voor Bewustwording, Zelfontplooiing en Levenskunst. Een ont-wikkelingsweg naar je oorspronkelijke zelf en naar wat ‘Leven’ in de wereld van nu voor jou ten diepste betekent.

De thema’s van dit weekend (vrijdag 20.00 tot zondag 18.00 uur) zijn: overlevingsstrategieën, geborgenheid en de invloed die je ouders (onbewust) op je hebben in je leven van nu.

Als deze workshop smaakt naar méér kun je besluiten om je in te schrijven voor de overige drie weekenden van de 1e cyclus. (het tweede weekend staat gepland voor 9 t/m 11 februari.

Deelname per weekend: € 250,-, inclusief koffie, thee, fruit e lunch. Exclusief avondeten en eventuele overnachting. (€ 25,- per nacht inclusief ontbijt)
Zie voor informatie: Curriculum Flowering traject 1e cyclus update 2023

Maximum aantal deelnemers: 10.

Locatie: ’t Laborint, Oost-Peterstraat 25 Arnhem
Geef je op via [email protected] of bel voor meer informatie 06-22492501.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sprong in het Diepe

Een kennismaking met het Flowering jaartraject voor zelfonderzoek en Levenskunst, dat vrijdag 29 september om 20.00 uur in Arnhem begint. Zie: Curriculum Flowering traject 1e cyclus update 2023.

In deze onrustige tijden, waarin de dualiteit in de wereld op vele fronten toeneemt en – mede door de onstuitbare opmars van A.I. – de technologie in snel tempo mensenwerk overbodig maakt, dienen zich levensvragen aan zoals ‘Wat is mens-zijn? ‘Wie ben ik?’ ‘Waar ben ik veilig?’ en ‘Wat is de zin van mijn bestaan?’

In het Flowering-traject gaan we op zoek naar de antwoorden op deze vragen, die diep in ons binnenste verborgen liggen onder lagen van conditionering, onverwerkte emoties en fysieke spanningen.

Deze workshop laat je proeven van de sfeer en de onorthodoxe – soms confronterende – aanpak die het Flowering-traject zo boeiend, verhelderend en bevrijdend maken.

Zondag 27 augustus van 10.00-18.00 uur in ’t Laborint in Arnhem, Oost-Peterstraat 25.
Facultatief: na afloop gezamenlijk uit eten in één van de gezellige restaurantjes ‘om de hoek’.

Deelname € 100,- inclusief koffie, thee, fruit en lunch.
Informatie: [email protected], of bel o6-22492501

Je kunt je inschrijven en betalen via onderstaand formulier:

 • Voer een getal groter dan of gelijk aan 1 in.
 • 0,00 €
 • Hidden
 • Hidden
  DD dash MM dash JJJJ