17/18 november: Open atelierdagen beeldend werk Yoyo in Arnhem

Evert

Landelijk Atelierweekend

Yoyo doet mee met het Landelijke Atelierweekend (zoek naar ‘Laborint’ op https://www.landelijkatelierweekend.nl/ voor info). Een mooie gelegenheid om (reproducties van) haar beeldende werk – schilderijen en speksteen sculpturen – te bekijken en te kopen. 

Locatie: ’t Laborint, Oost-Peterstraat 25.
Zowel zaterdag en zondag is er van 10.30-19.00 uur open inloop.

Ontwikkeling

Yoyo studeerde van 1968-1971 aan de Vrije Akademie in Den Haag, voltooide in 1972 de Artez Kunstakademie in Arnhem, ontving in 1976 een studiebeurs voor de Akademia Sztuk Pieknych in Krakau, won in 1981 een 1e prijs voor de Europese schilderkunst in Brussel, vervaardigde tussen 1984 en1990 een wandschildering voor het Arnhems Stadhuis, exposeerde in Italië en Frankrijk en verfraaide tussen 1996 en 2006 het Arnhems Modekwartier met een aantal muurschilderingen.

Stijl

De stijl van haar werk ligt in het grensgebied tussen Hyper-Realisme en Magisch Realisme. Zelf noemt zij het ook wel Mystiek Realisme, omdat het de menselijke zoektocht naar de verbinding met de bron weergeeft. Haar schilderwerk ligt aan de basis van haar werk met mensen, omdat zij in haar workshops ontdekte dat fysieke, emotionele en mentale spanningen elke vorm van creativiteit in de weg staan. 

Boek en nieuwe gedichtenbundel

Tijdens het atelierweekend is Yoyo’s autobiografie ‘Bloeien in de Bagger’ te koop, die in 2011 het licht zag. In 2019 verschijnt de Engelse vertaling ‘Sacred Shit’.

Ter gelegenheid van het Atelierweekend zal Yoyo haar zojuist uitgekomen gedichtenbundel ‘Levenskunst’ presenteren, geïllustreerd met 13 van haar kunstwerken.

Hoe zien deze dagen er uit?

De wandschildering die Yoyo in de tachtiger jaren voor het Arnhems Stadhuis maakte (2 x 9 meter) maakt deel uit van de presentatie en liefhebbers kunnen ‘om de hoek’ langs haar muurschildering lopen in de ‘Lover’s Lane’ – het pad tussen de Klarendalseweg en de West-Peterstraat .

De hele dag kunnen bezoekers tegen een geringe vergoeding gebruik maken van de elektrische massagestoel in Yoyo’s behandelkamer. Yoyo: “Elke vorm van creativiteit begint met ontspanning”. Op de ergonomische krukjes in de tentoonstellingsruimte kunnen bezoekers elkaar een opwekkende hoofd-, nek- en schoudermassage geven.
.
In de huiskamer worden doorlopend kringgesprekken gevoerd over wat ons drijft als mens.

Verloting, veiling en borrel

Daarnaast is er beide dagen een verloting (trekking  16.00 uur) en een veiling (16.30 uur) van Yoyo’s werk.

Tijdens de borrel rond 17.30 uur zal zij voordragen uit haar gedichtenbundel en vertellen over haar avonden, workshops en retraites.

Aandenken

Alle bezoekers krijgen gratis een exemplaar mee van Yoyo’s gedichten ‘Vandaag’, ‘Duizendmaal’ en ‘De slapende Boeddha’.

 

 

 

Tags: ,

No comments yet.

Laat je reactie achter