Maagd Maria in therapie bij Yoyo – Centraal Museum Utrecht

Maria met Kind-breed

Consult met Maria

Op 17 januari 2017 had Yoyo in het Centraal Museum in Utrecht een therapeutisch gesprek met het schilderij ‘Madonna met Kind’ van de 17de-eeuwse schilder Hendrick Bloemaert. Dit als onderdeel van het project ‘Art in Therapy’ van kunstenares Emmeline de Mooij (www.emmelinedemooij.com) uit Amsterdam.

Vijf kunstwerken – vijf therapeuten

De Mooij selecteerde vijf kunstwerken uit het Museum die haar intrigeerden en nodigde vijf therapeuten uit om dieper door te dringen in de psyche van deze werken. Zelf beantwoordde zij namens de kunstobjecten – van achter een houten lambrisering – de vragen van de therapeuten. De videoregistraties van de ‘therapiesessies’ zijn door het Centraal Museum aangekocht voor de vaste collectie.

Boekpresentatie

Op 23 juni 2017 hield  Yoyo een lezing over haar consult met  Maria, tijdens de presentatie van het door het Centraal Museum uitgegeven boek Art in Therapy, waarin de transcripten van de vijf sessies woordelijk zijn weergegeven. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met foto’s in kleur en zwart-wit van de fotograaf Fan Liao (http://www.fanliao.nl/index.php/video/).

Het boek is te bestellen via info@centraalmuseum.nl.
art-in-therapy-yoyo-1
art-in-therapy-yoyo-en-emmeline-kopieart-in-therapy-yoyo-spreekt-kopieart-in-therapy-maria-1

 

 

art-in-therapy-maria-2-kopie

Tags: ,

Eén reactie voor “Maagd Maria in therapie bij Yoyo – Centraal Museum Utrecht”

  1. 18 januari 2016 at 14:11 #

    allemaal kijken. Hoe meer liefde hoe meer bewustzijn hoe beter de wereld. En YOYO is de moeite waard.

Laat je reactie achter